Vedlikehold av trapper

OVERFLATEBEHANDLING AV TRAPP

Bjørn's Trevarefabrikk vil gi deg følgende råd om overflatebehandling av trapp.

For malte trapper er det særdeles vikitg at topplakken har tilstrekelig tykkkelse og kvalitet slik at du ikke sliter gjennom selve malingen. Det samme kan sies om beisede trapper. Foretrekker du en trapp i natur med klarlakk er denne ikke fullt så følsom for gjennomslitasje. Men selvfølgelig: det er overflatebehandlingen som skal slites på, - ikke treverket. Bjørns trapper leveres med 2 lag syreherdende lakk av ypperste kvalitet. Skal du behandle trappen selv anbefaler vi oljebasert lakk etter maling.

På klarlakk trapper er det helt nødvendig at trappen er støvfri og helt ren. Skal du bygge nytt er det en stor fordel at trappen monteres på slutten av byggeprosessen slik at den blir minst mulig utsatt for skitt før den lakkeres. Etter første strøket med lakk går du forsiktig over trappen med fint sandpapir (200 i finhet). Husk å fjerne alt pussestøv mellom lagene. Etter 2 lag er trappen klar for bruk, men husk at lakken trenger herdetid. Tiden variere etter hvilket merke du bruker, men uansett bør trappen herde i en uke. Legg noe mykt i trinnene og gå på strømpelesten.

Vedlikehold av Trapp

Vedlikeholdet av en trapp i tre er svært enkelt, men veldig viktig hvis dere ønsker en pen trapp i mange år. Vi i Bjørns Trevarefabrikk vil her gi deg følgende tips:

1. Bruk en fuktig klut på trappen

Tørk over trappen med en fuktig klut, det er det hele. Skulle det være nødvendig kan du bruke litt mild såpe i vannet, husk da å gå over med en ren klut slik at glatte såperester forsvinner.

2. Sandpapir og lakk til trapp

Puss over med fint sandpapir, fjern pusserstøv og lakk over 1 til 2 ganger. Husk også at undersiden av trappen trenger samme behandling.

3. Slitasje og fornyelse av trapp

Slitasjen en uungåelig, spesielt på trinn og handlister. Husk at det er derfor viktig at du fornyer overflaten ved behov.

Vi ønsker deg lykke til med vedlikeholdet av din trapp!

Bjørn's Trevarefabrikk A/S

Org.nr.: NO 937 220 545 MVA